۱۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۴۰

معاون رئیس‌جمهور مطرح کرد:

استفاده ۱۳۰ درصدی از منابع آبی تجدیدپذیر کشور

استفاده ۱۳۰ درصدی از منابع آبی تجدیدپذیر کشور

کرج - معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست کشور گفت: در حال حاضر بالای ۱۳۰ درصد آب تجدید پذیر در کشور را استفاده می‌کنیم درحالی‌که سقف مصرف ۴۰ درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری صبح سه‌شنبه در مراسم افتتاح پانزدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران که در مرکز همایش‌های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقع در کرج برگزارشده، اظهار کرد: انجمن‌های علمی و ملی کشور باید تجدیدنظری داشته باشند تا به تصمیم سازی‌ها در عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی ورود کنیم.

وی افزود: اگر انجمن‌های علمی از سال‌های قبل به عرصه کشاورزی و منابع طبیعی ورود می‌کردند اکنون خیلی از مشکلات حال حاضر وجود نداشت.

معاون رئیس‌جمهور گفت: تصمیم گیران و قانون گذران در حوزه‌های مختلف ازجمله کشاورزی و منابع طبیعی راه را اشتباه رفته‌اند و ایران با تمدن غنی خود اکنون در حال نابودی است.

کلانتری با تکیه‌بر سخن رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: در حال حاضر در ایران برای یک و نیم میلیارد نفر در طول یک سال فرصت تولید غذا است اما انجمن‌های علمی و ملی کشور در مقابل این ظرفیت‌ها سکوت می‌کنند و درنتیجه به وضعیتی می‌رسیم که خیلی از مردم استان‌ها ازجمله  مردم خوزستان از اوضاع حال حاضر کشور گلایه‌مند هستند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در بخش دیگری نیز با اشاره به وضعیت اتش سوزی هوالعظیم مدعی شد که هورالعظیم را آتش می‌زنند تا پول برق ندهند و اینگونه برای ما گرفتاری ایجاد می‌کنند.

بارش‌های ایران ۵ تا ۱۰ درجه به سمت شمال رفته است

وی بیان کرد: دریاچه ارومیه اکنون خشک‌شده است درحالی‌که در سال ۷۷ از سوی کارشناسان منابع آبی هشدار داده‌شده بود که ایجاد سدها موجب خشک شدن دریاچه‌ها می‌شود و اگر انجمن‌های ملی برنامه‌ریزی درازمدت در این خصوص داشتند این اتفاق‌ها حادث نمی‌شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: در سال‌های گذشته برای زابل و استان سیستان و بلوچستان بیش از ۸۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری منظور شد تا ۴۶ هزار هکتار زمین را آب‌رسانی کنیم اما تنها ۳ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه هامون شد و نتیجه مثبتی برای بهبود وضعیت این زمین‌ها به دست نیاوردیم.

کلانتری بیان کرد: دیگر بارش‌های پنجاه سال گذشته را در کشور نخواهیم داشت، چون بارش‌های ایران ۵ تا ۱۰ درجه به سمت شمال رفته است و شرایط آب و هوایی استان‌های ایران تغییر کرده است؛ درنتیجه در اقداماتی مانند اصلاح نباتات و زراعت به‌کارگیری روش‌های موجود باوجوداین خشک‌سالی‌ها در کشور نباید ادامه یابد و نیاز به تجدیدنظر در این عرصه است.

نباید به اشخاصی که سررشته‌ای از حوزه کشاورزی و منابع طبیعی ندارند اجازه ورود به این عرصه‌ها داده شودوی عنوان کرد: حیات‌وحش درگذشته برای زیستگاه و شرایط هوایی مناسب به روستاها پناه می‌آوردند اما اکنون به دلیل خشک شدن ظرفیت‌های آبی کشور در روستاها به دنبال منابع آبی هستند؛ چون در زیستگاه‌های کشور قنات‌ها و چاه‌ها خشک‌شده است.

معاون رئیس‌جمهور بیان کرد: نباید به اشخاصی که سررشته‌ای از حوزه کشاورزی و منابع طبیعی ندارند اجازه ورود به این عرصه‌ها داده شود، اما متأسفانه اکنون انجمن‌های ما در این حوزه در مقابل چنین رخدادی‌هایی خلع صلاح شده‌اند و عده‌ای سیاست‌گذار چارچوب تحقیقات علمی را مشخص می‌کنند.

کلانتری ادامه داد: خشک‌سالی آن‌قدر فشار بر کشور ما وارد کرده است که اکنون مسئله جدی کشور مسئله آب است و در مواردی ازجمله استراتژی‌های اصلاح نباتات این حوزه باید با محوریت آب پیش رویم.

وی افزود: در حال حاضر بالای ۱۳۰ درصد آب تجدید پذیر در کشور را استفاده می‌کنیم درحالی‌که بر اساس استاندارهای جهانی سقف مصرف در این خصوص ۴۰ درصد است.

بخش کشاورزی نیاز به درمان دارد

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور افزود: باید بپذیریم شرایط اقلیمی کشور در حال تغییر است و دیگر نمی‌توانیم گندمی تولید کنیم که ۷ هزار مترمکعب آب مصرف کند.

کلانتری تاکید کرد: به‌کارگیری ظرفیت بخش خصوصی و پروبال دادن به آن اهمیت زیادی دارد چون باکیفیت بهتر و هزینه‌های کمتر کار می‌کنند اما بیشترین و مؤثرترین بهره‌وری‌ها رادارند.

وی تشریح کرد:برای بهبود وضعیت تالاب انزلی هزینه‌ای ۵۰ هزار میلیارد تومانی از سوی دانشگاه تهران برآورد شده است اما یک گروه متخصص و کارشناس از جوانان کشور اعلام کرده‌اند که با یک درصد این هزینه می‌توانند اقدامات لازم در این خصوص را اجرایی کنند.

معاون رئیس‌جمهور گفت: بخش کشاورزی ما امروز نیاز به درمان دارد، چون منابع آبی رو به کاهش است و بخش کشاورزی به‌تنهایی نمی‌تواند این مشکلات را حل کند.

کد خبر 4393644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha